woensdag 25 augustus 2010

Judit Reigl retrospectief in Debrecen

Judit Reigl retrospectief in Debrecen (Hongarije)
17 June - 19 September 2010

De overzichtstentoonstelling van het werk van Judit Reigl is op 17 juni geopend in Museum MODEM in Hongarije. Zo’n 100 kunstwerken, die het hele oeuvre van de 87jarige kunstenares omvatten, zijn er te zien tot 19 september. Haar werk ontwikkelde zich van vroeg surrealistisch tot hedendaags.

Zestig jaar geleden lukte het Judit Reigl om na verscheidene mislukte pogingen, de Hongaarse grens over te gaan richting Parijs. Daar kwam ze in aanraking van de paus van het surrealisme: André Breton. Hij organiseerde vier jaar later een solotentoonstelling voor dit onbekende talent, waarvan inmiddels werk in de grootste publieke collecties is te vinden. Aan de tentoonstelling in MODEM werd twee jaar gewerkt en hij is de meest complete tentoonstelling overzichtstentoonstelling van de kunstenares.


The Rhythm of Existence behelst bijna honderd kunstwerken waaronder een inkttekening van twintig meter, die special voor de tentoonstelling is gemaakt. De tentoonstelling is te zien tot 19 september waarna hij doorreist naar het Museum van Schone Kunsten in Nantes.

3 opmerkingen: